Loading...
X

Inspiration från Pelly Components

Smarta förvaringar är något som jag strävar efter i största möjliga mån hemma hos oss i vårt hus. Jag vill ha ordning och reda på våra saker, allt från räkningar till sortering av smutstvätt. Jag måste få säga att jag har kommit ganska långt i min dröm om smart och praktisk förvaring men det finns ju självklart mycket att jobba på.

Köket

När vi gjorde om köket för några år sedan la jag och min man mycket tid på att planera så att alla köksredskap och skafferivaror skulle ha en naturlig och given plats. Jag inspirerades mycket utav Pelly Components och deras hemsida. De levererar inte direkt till konsument men jag fick mycket bra tips och idéer från deras inspirationssida. Till exempel så använder vi oss utav karuseller i hörnskåpen som annars är en sådan plats i köket där man aldrig når sakerna som står längst in. Nu kan vi enkelt nå allt som finns i skåpet.

En annan funktion i köket som jag verkligen tycker om är vårt utdragbara högskåp som rymmer alla våra skafferivaror. Man får en bättre överblick på varorna än om man har dem nerställda i en låda. Pelly Components har flera olika varianter och det var där jag fick idén om att ha ett sådant högskåp i vårt kök. Vi har även en liknande lösning på några smala skåp under bänkskivan.

Pelly Components

Tvättstugan

Nu har vi kommit till nästa projekt i huset, nämligen tvättstugan. När vi gjorde om köket så fick jag mycket inspiration och idéer från Pelly Components hemsida så när vi nu planerar vår tvättstuga så har jag redan kollat igenom olika lösningar och funktioner på deras hemsida som jag skulle vilja ha i vår tvättstuga.

Till exempel så vill jag ha en utdragbar tvättkorg med avdelare. Tänk vad skönt att slippa ha tvättkorgen framme på golvet utan istället förvara tvättkorgen i ett skåp med utdragsarm. Det sparar också tid att sortera smutstvätten direkt i de olika facken.

Ett tips när du ska planera till exempel en ny tvättstuga eller ett kök är att kolla runt på flera olika hemsidor efter inspiration. Pelly Components gav mig mycket idéer och lösningar som vi annars kanske hade missat. Så ta dig tid att inspireras av både tillverkare och andra hem.

Leave Your Observation

Your email address will not be published. Required fields are marked *