bänkskiva
Loading...
X

Konsten att välja rätt bänkskiva

När man ska köpa ett nytt eller renovera sitt kök är det många tuffa beslut som måste tas. Allt ifrån hur man ska gå tillväga, till vilken stil som passar en bäst. Däremot tror jag att ett av de absolut svåraste ställningstaganden man måste ta är valet av bänkskiva. Detta är något jag själv upplevt när jag för några år sedan när jag renovera mitt kök. En bänkskiva kan anses vara en av de mest essentiella delarna i ett kök och därmed kan valet bli oerhört svårt. Jag ska därför, utifrån egna tankar och erfarenheter, försöka ge hjälpfulla tips när ni ska köpa bänkskiva.

Att ha en bänkskiva som passar er egen stil är viktigt, att kunna anpassa den hur ni själva vill är givetvis en stor del vid valet men man får inte glömma de andra aspekterna. Funktionaliteten är exempelvis minst lika viktig att ta i beaktning då man vill att den ska hålla många år och klara allt slitage bänkskivan faktiskt utsätts för. Den bänkskivan ni väljer påverkar er vardag varje gång ni ska diska, laga mat och allt annat som hör kökssysslor till, därför är det viktigt att välja en bänkskiva som är slitstark och är gjord av bra material. Jag gjorde misstaget att välja en mindre slitstark produkt, det har resulterat i att den redan börjar ge vika och se väldigt sliten ut. Om vi återigen går in på design är det viktigt att veta att en bänkskiva påverkar kökets helhetsintryck, därför ska man tänka på hur resterande kök ser ut för att på så vis få ett så fint kök som möjligt. Exempelvis är färgen och ytstrukturen viktigt att tänka på vid ert val. Dessutom är tjockleken en viktig designfaktor då det har stor betydelse för det visuella.

Jag är absolut ingen expert inom detta område men jag hoppas mitt inlägg kan hjälpa några vid valet av bänkskiva.

Leave Your Observation

Your email address will not be published. Required fields are marked *