Loading...
X

Matta i sovrummet

Sovrummet kan vara det allra viktigaste rummet i ditt hem. Det är här du avslutar och börjar varje (nästan) dag. Det är här du vilar för att få energin till att klara av nästkommande dag på ett bra sätt. En matta i sovrummet blir på detta viset en indirekt del i hur du börjar och avslutar varje dag.

Din sovrumsmatta blir då viktig. Mattan är den sista dina fötter rör på kvällen och det första dem rör på morgonen. Ett kallt golv är oftast någonting som de flesta människorna undviker. Känslan av en varm, skön och mysig matta under fötterna när du vaknar på morgonen är definitivt ett bättre sätt att starta dagen på gentemot ett kallt och hårt golv.

Vi reder ut vilka fördelar och nackdelar som finns med en matta i sovrummet:

Fördelar

En sovrumsmatta dämpar ljudet i ditt sovrum. Desto tjockare matta desto mer ljuddämpande. Mindre ljud kommer leta sig upp till sovrummet när du har en tjock och ljuddämpande matta i rummet.

Mattan gör rummet mjukare för dig och dina fötter, såväl som inredningsvis.

En sovrumsmatta gör det varmare för dig – oavsett väder utanför.

Mattor kräver inte särskilt mycket underhåll förutom dammsugning. Att spilla en del på en matta är inte lika jobbigt som att spilla på ett golv där det kan bli halt och kladdigt i större utsträckning.

Nackdelar

En matta i sovrummet kommer hålla sig fin över många år. I sovrummet så går inte människor lika ofta på mattan som de hade gjort om mattan till exempel låg i vardagsrummet. Detta gör att mattan inte slits i lika stor utsträckning. Dock så kommer mattan att slitas ut någon gång i livet, vilket gör att du kommer behöva byta ut mattan till slut för en yngre och nyare modell.

Fläckar. Beroende på vilken typ av matta som du har så kommer du behöva bry dig om fläckar i viss mån. Det bästa är att omedelbart försöka gnugga och tvätta för att inte få fula fläckar i mattan.

Husdjur som till exempelvis katter kan gilla att ligga på mattor. Speciellt när det är varma och sköna mattor. Katter har dessutom den fula vanan att behandla mattor som leksaker som man kan klösa och vässa klorna på.

Leave Your Observation

Your email address will not be published. Required fields are marked *