Loading...
X

Stallpellets, ett underlag din häst älskar

För ungefär 5 år sedan så skaffade jag Molly, ett arabiskt fullblod som vill alla väl och har en försmak till morötter. Vi började tävla tillsammans när hon var ungefär två år och nu har vi skrapat ihop en handfull medaljer i hopp och dressyr.  Jag tror att en nyckel till vår framgång är att jag proaktivt jobbat för att Molly ska få ha en trivsam och fin vardagsmiljö. Detta innefattar allt från fodervariation till rätt temperatur och ett bra underlag. I detta blogginlägg tänkte jag prata om just underlag, och hur stallpellets har bidragit till det positiva för både Molly och mig.

 

Halm kan vara ganska lurigt

 

Tidigare har vi haft halm som underlag istället för stallpellets. Det har förvisso fyllt sin funktion och varit ganska billigt, men på sikt har vi kunnat se en rad nackdelar. Till skillnad från stallpellets så är det större risk att halm samlar på sig fukt och mögel. Vår halmleverantör hade dessutom mer damm i sin halm vilket såklart inte var optimalt för Molly. Slutligen så har vi ett ganska begränsat utrymme för gödseln och halmen har en tendens att bli skrymmande i jämförelse med stallpellets.

 

Fördelarna med Stallpellets:

 

Transformationsperioden från halm till stallpellets har inte gjort mig missnöjd. Det enda jag är missnöjd över är att vi inte gjorde detta tidigare. Fördelarna är främst att:

 

  • Stallpellets ger bättre luftkvalitet i jämförelse med halm som kan vara dammigt.
  • Ljusare underlagsyta väcker liv i stallet
  • Det är lätthanterligt när det gäller mocka
  • Molly verkar älska att ligga på underlaget

 

Vi valde att skaffa stallpellets från Scandbio. De har hög kvalitet på deras material och satsar miljövänligt vilket också väger in mycket i detta fallet. Detta företag kan därför varmt rekommenderas när man ska byta underlag för sin häst.

Leave Your Observation

Your email address will not be published. Required fields are marked *